Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
31.03.2023 17:09
jem sobie kisiel..pierwszy raz od x lat. xD

Specjalista ds. sprzedaży
31.03.2023 15:40
Jakieś plany na weekend?

Niezwyciężony mag
31.03.2023 15:16
Bry Wam popołudniową porą, gdy weekend już zagląda w oczy :D

Specjalista ds. sprzedaży
31.03.2023 15:16
Może jestem głucha, albo oni źle mówią xD

najdroższa
31.03.2023 14:56
a nie kojfnął?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57119 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47339 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 44867 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 42781 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38509 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36755 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Kto po zabiciu Voldemorta będzie najgroźniejszym czarodziejem na świecie?
Prefix użytkownikaAnimag37
Ah tak? Niby od kiedy broń palna ma w sobie zaklęcia? Np. zanik pamięci, alohomorę i inne? Wybacz, ale tutaj nawet nie ma nawet porównania. Może i wiatrówka strzeli raz a porządnie, szybciej i konkretnie, ale to jedyna cecha przeważająca różdżkę. Wymień mi jeszcze jakieś inne plusy posiadania broni, niż różdżki

A po co jej zanikanie pamięci czy otwieranie drzwi? Ona ma tylko zabijać :/
Nawet jeżeli, to "coś" co trzyma różdżkę, właśnie użyło zaklęcia i jest myszą? Nie wydaje mi się.

Jak mysz może użyć zaklęcia? Wyobraź sobie, że chodziło mi o człowieka xD
Śmierciożercy nie byli by na tyle głupi, musieli mieć jakiś plan. Nie mogliby by przecież ot tak wejść do świata mugoli i rozpocząć mordy. To byłyby tzw. Ciche akcje. Po za tym chyba nie chodzili by sobie ot tak, po ulicach z różdżką w ręce? No błagam.

Na cichych akcjach niewiele by zdziałali, w końcu każdy mugol dowiedziałby się przez media o istnieniu czarodziejów i wypowiedzianej przez ów akcje wojnę. Zostaliby ostrzeżeni przed pojawiającymi się znikąd postaciami, byliby w gotowości.
Nie rozumiem, sugerujesz, że czarodziej jest mniej magiczny od mugola? No nie wierzę xD

Ale ty nie jesteś czarodziejką xD I podczas takiej wojny mogłabyś paść z rąk bezimiennego czarodzieja. A ty za nimi trzymasz. Ale to odchodzi od tematu xD
Po co? Odpowiedź jest prosta. Mają pewne poczucie bezpieczeństwa. A, i chcę podkreślić, że większość mogłaby tak postąpić, wiadomo takie postacie, które pamiętają terror Voldiego nie skuszą się na tę propozycję. Ale młodzi czarodzieje? Szczerze mówiąc, gdybym nie znała historii Toma Riddle, dołączyłabym do Śmierciożerców. Co nam zapewniają? Szansę na przeżycie

Tylko że Voldiego będą pamiętać już sześcioletnie dzieci. To będzie legenda zła, tak samo Śmierciożercy. Więc nikt się do nich nie przyłączy, ochronę zapewniają nijaką. Wcale nie lepszą od dobrych czarodziejów.
Cóż, to świat fantasy, tam ktoś taki mógłby zaistnieć.

Mógłby Tak
ChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurka

Prefix użytkownikakospirre
Ale ty nie jesteś czarodziejką xD I podczas takiej wojny mogłabyś paść z rąk bezimiennego czarodzieja. A ty za nimi trzymasz. Ale to odchodzi od tematu xD

Głupia nie jestem, wiem. Ale jak oglądasz film, to chyba normalne, że się wczuwasz w jedną ze stron i jej "kibicujesz"? Albo mi się wydaje ^^

Odpowiedziałabym na resztę twoich wytycznych, ale nie chcę robić spamu, bo nie mam za wiele do powiedzenia xD

Tak więc, jak mówiłam, moim zdaniem najgroźniejszym będzie ktoś z kierunku sawanny, czyli Afryka oraz prawdopodobnie - Śmierciożercy, ale przez Animaga mam wątpliwości haha xD Chociaż ta teoria o transmutacji i Afryce, chyba najbardziej mi się podoba. Ale czyż wojna mugoli z czarodziejami nie byłaby intrygująca? Jestem bardzo ciekawa co by z tego wynikło.

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Tak więc, jak mówiłam, moim zdaniem najgroźniejszym będzie ktoś z kierunku sawanny, czyli Afryka oraz prawdopodobnie - Śmierciożercy

Śmiem zauważyć, że śmierciożercy poginęli/wylądowali w Azbakanie/stwierdzili, że nie będą walczyć dla osoby, która już nie żyje. Co do Afryki. Uważam, że większe zagrożenie stanowiliby amerykańscy czarodzieje. JO mówiła, że oni nie używają różdżek, a poza tym muszą być lepszymi magami, bo podobno mało, który europejski czarodziej to umie. Argument o mordowaniu wszystkiego z różdżką upada, przynajmniej w Ameryce.
Więc nikt się do nich nie przyłączy, ochronę zapewniają nijaką. Wcale nie lepszą od dobrych czarodziejów.

Dobrzy czarodzieje padali jeden po drugim, ale do tego przyczyniła się raczej pewna zapora mentalna. Zabili Kowalskiego. Kowalski był podobno dobry. Nie mam z nimi szans. Ci dobrzy czarodzieje nie byli taki dobrzy, śmierciożercy bronili się strachem. Taka mafia. Nie będziesz z nimi walczył, bo wiesz co zrobili. A jak po ciebie przyjdą, nie dasz z siebie wszystkiego.

Prefix użytkownikakospirre
Uważam, że większe zagrożenie stanowiliby amerykańscy czarodzieje. JO mówiła, że oni nie używają różdżek, a poza tym muszą być lepszymi magami

Tego to nie wiedziałam. Muszę przyznać, że całkiem ciekawa teoria. Rowling wspominała, że Afrykańczycy są najlepsi w Transmutacji ale władanie bez różdżki... Musi być niezłe. Ciekawa jestem, jakie są tego konsekwencje. Jakie możliwości. Dzięki tobie zaliczam Amerykę do "najgroźniejszych", dziękuję.

abili Kowalskiego. Kowalski był podobno dobry. Nie mam z nimi szans. Ci dobrzy czarodzieje nie byli taki dobrzy (...)

Zgadzam się, po części.

A więc mamy teraz Afrykę i Amerykę, całkiem nieźle. Ciekawe co z Azją. No i bieguny... Pasuje mi tutaj związanie z zorzą polarną, może coś związanego z duchami? Eyebrows
Mimo tego wszystkiego, przyznam, że zawsze będę zwolenniczką różdżek i Europy ^^

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikaWymowny
A ja myślę, że każdy mógłby zająć miejsce Voldemorta gdyby tylko chciał, oczywiście uprzednio wykazując się jakimś czynem godnym uwagi, aby przeprowadzić na swoją stronę jak największą liczbę ludzi.
To wyrzekłszy, przewrócił talerz dnem do góry
Na znak, że jeść nie będzie, i milczał ponury

W hogwarcie Felix Caldwell

Nie mogę być kochankiem, będę bohaterem.

Prefix użytkownikaBumSzakalaka
Kończymy z Tygodniem Z Tematem!

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,