Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
monciakund
7)
ania919
8)
ulka_black_potter
9)
losiek13
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Voldemort vs Grindelwald, kto jest gorszy?
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.11.2018 20:10
|
![]() ![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: ![]() Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Bardzo jestem ciekawa waszego zdania na temat, który z nich jest gorszym czarodziejem. Nie chodzi mi jednak o umiejętności magiczne, lecz o bycie dobrym lub złym w kwestiach etycznych. ![]() Moim zdaniem Czarodziejem o gorszej duszy jest Grindelwald. Spytacie może dlaczego. Cóż, jestem co prawda przed obejrzeniem drugiej części filmu, ale wydaje mi się, że Grindelwald miał w miarę normalne dzieciństwo, które pozwoliło mu wykształcić pojęcie dobra i zła jako takiego. I świadomie wybrał zło i w jego imieniu dokonując zbrodni. Voldemort urodził się z pewnym piętnem, sprawiającym, że nie był w stanie nikogo kochać lub lubić, więc inaczej również rozumiem jego zbrodnie. Voldemort mimo całej swojej inteligencji w szkole i uroku osobistego, był jak zwierzę. Natomiast Grindelwald, przez swoje opanowanie i spryt wydał mi się o wiele bardziej niebezpieczny. Jestem ciekawa, co wy sądzicie na ten temat. Edytowane przez ![]() Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.11.2018 21:13
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: ![]() Punkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Mimo wszystko podzielę się opinią kto był potężniejszy, wydaje mi się że Grindelwald, jego walka z Dumbledore może zapisała się na kartach historii, obaj byli młodsi i myślę że była dłuższa i bardziej epicka niż ta między starszym Dumbledore może i Voldemortem, poza tym Voldemort bał się Albusa i miał chyba liczniejsze oddziały po swojej stronie na czym bardziej opierał się jego terror Co do kwestii etycznych zdecydowanie Grindelwald, na starsze lata chyba dopadła go jakaś skrucha za swoje czyny.Raczej nie był takim sadystą jak Voldemort.Voldemort zabijal każdego od wrogów po rodzinę i swoich zwolenników |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.12.2018 18:40
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: ![]() Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.12.18 |
Sądze, że jeśli chodzi o kwestie tyczne Voldemort był gorszy, pod kilkoma innymi względami też. W zbrodniach Grindelwalda widać, że ma on nad Riddlem zdecydowaną przewagę intelektualną. Pragnę zauważyć, że w książkach jest bardzo podkreślana ignorancja Voldemorta, podczas gdy Grindelwald ma bardzo inne podejście. Przede wszystkim wracając do kwestii etycznych rzuca mi się w oczy iż jest on mniej brutalny od Voldemorta. Voldemort działał polityką strachu, on natomiast manipulował innymi w perfekcyjny sposób. Sądze, że to klucz do odpowiedzi na to pytanie. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.12.2018 19:51
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 517 Dom: ![]() Punkty: 10306 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 13.12.14 |
Dokładnie tak jest jak pisali tu niektórzy. Grindewald to jest osoba z poczuciem misji opanowana i metodyczna. Doskonale manipuluje tłumem mówiąc ludziom to co chcą usłyszeć. Przebiegle posługuje się wiedzą, aby przekonać ludzi to swojego punktu widzenia i rewelacyjnie rozgrywa ukryte lęki. Nie zależy mu na zabijaniu przeciwników jeśli jest szansa ich przekonania. Voldemort koncentrował się na sobie Gellert stawia siebie w roli "wyraziciela woli ludu". Wybitnej jednostki która ma odwagę zrobić to o czym inni tylko myślą. To nie jest osobista obsesja jak w przypadku Voldemorta, to świadome działanie od początku nastawione na współpracę z innymi. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
stefan85 |
Dodany dnia 13.05.2022 03:35
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.05.22 |
Hmm, myślę, że Voldemort wciąż jest dla mnie większym złem. Chociaż Grindelwald wciąż popełnia poważne przestępstwa, nic nie zbliża się do Voldemorta. Jednak Voldemort wydaje się być ignorantem, co czyni go dość łatwym do odczytania. Tymczasem Grindelwald ma inne podejście. Jest o wiele bardziej skrupulatny i ostrożny. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |