Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
monciakund
7)
ania919
8)
ulka_black_potter
9)
losiek13
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Dumbledore i Grindelwald
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.11.2018 22:33
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1505 Dom: ![]() Punkty: 30384 Ranga: Waldeinsamkeit Data rejestracji: 26.01.14 |
![]() Jest temat Queenie-Jacob, wątku doczekała się Nagini, nikt nie zaprzeczy jednak, że budzącym najwięcej kontrowersji tematem jest związek Dumbledore'a i Grindelwalda. Sama orientacja Dumbledore'a od lat nie był dla potteromaniaków tajemnicą, Rowling otwarcie powiedziała również o uczuciu, które żywił do Gellerta. Temat przedstawienia ich relacji w filmie budzi kontrowersje od chwili obsadzenia Jude Lawa w roli młodego Dumbledore'a, o czym świadczyć mogą chociażby dyskusje u nas na stronie, które pod newsami miały miejsce już pod koniec stycznia. Sami twórcy i Jo w pewnym momencie nie wydawali się być zgodni w tej kwestii, po ostatnich wypowiedziach obsady można jednak wywnioskować, że wątek rozwiną dopiero kolejne części serii po Zbrodniach Grindelwalda. Czego, jeszcze przed seansem, spodziewacie się po ukazaniu ich relacji na ekranie? Jakie są wasze oczekiwania odnośnie kolejnych części FZ i, w końcu, na ile istotny okaże się według was ten wątek? discord do szybkiego kontaktu - nix#4215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2018 07:33
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: ![]() Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Ten wątek jest dla mnie istotny, ponieważ okazał się potwierdzeniem orientacji Dumbledore'a. Jest to dosyć ciekawe, bo Grindelwald jest bohaterem tytułowym i generalnie to cała historia toczy się wokół jego osoby i przez niego. A to, że ma jakiś związek z Albusem jeszcze konkretnie wywyższa postać Dumbledore'a. Jestem strasznie ciekawa jak ich wątek się rozwinie i generalnie to ze względu na nich czekam na kolejne części ![]() 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.11.2018 22:47
|
![]() ![]() Pochwały: 10 Postów: 1644 Dom: ![]() Punkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
A mnie szczerze powiedziawszy ciekawi jak to zostanie rozegrane. Bo ten wątek może się okazać o tyle ciekawy, że przecież w książce ostatecznie to Dumbledore wsadził Grindelwalda do miłej, uroczej kanciapy w jego własnym więzieniu. Póki co jeszcze zastanawiam się co tutaj zostanie wciśnięte, bo znając Jo na pewno będzie to coś co wzbudzi kontrowersje. Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.11.2018 23:29
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1505 Dom: ![]() Punkty: 30384 Ranga: Waldeinsamkeit Data rejestracji: 26.01.14 |
Kontrowersje pojawią się na pewno i nie wydaje mi się, żeby jakiekolwiek znaczenie miał fakt, że FZ wychodzi spod pióra Jo. Sam wątek homoseksualny w serii przyciągającej na całym świecie tylu widzów siłą rzeczy w pewnych środowiskach spotka się z negatywnym odbiorem, dlatego też ciekawi mnie, jak twórcy zmierzą się z tą kwestią. Bo nawet, jeśli wątek ma nie być specjalnie poruszony w tej części, to jednak prędzej czy później twórcy będą musieli się z nim zmierzyć. Zresztą, sama scena z trailera przedstawiająca Dumbledore'a przed Zwierciadłem Ain Eingarp jest już jednoznaczna. W sumie to jak o tym myślę to najmniej obchodzą mnie sami Gellert i Albus, za którym nigdy nie przepadałam (choć mam nadzieję, że Jude Law przedstawi nareszcie jakieś jego bardziej ludzkie oblicze...), a bardziej sposób przedstawienia ich relacji i społeczny odbiór. I tak, jasne, że choć same wydarzenia, które w pewnym momencie połączyły ze sobą Grindelwalda i Dumbledore'a miały miejsce lata przed akcją FZ, to jednak miały na nią bezpośredni wpływ i muszą być do nich jakiekolwiek odniesienia. discord do szybkiego kontaktu - nix#4215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.11.2018 19:20
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3219 Dom: ![]() Punkty: 56913 Ranga: najdroższa Data rejestracji: 15.07.07 |
Jestem jeszcze przed obejrzeniem Zbrodni Grindelwalda, więc z tej perspektywy na razie wydaje mi się, że nie dowiemy się zbyt dużo. W serii to jednak Newt jest głównym bohaterem i pewnie w dużej mierze na nim będzie się skupiała uwaga, a Grindelwald będzie stał po drugiej stronie jako ten zły, którego trzeba pokonać. Wiadomo, że będziemy się dowiadywać pewnych rzeczy o Gellercie, ale obawiam się, że może zabraknąć czasu na jakieś psychologiczne wgłębianie się w jego duszę i to, co naprawdę czuje. A przyznam, że mnie bardziej interesuje to, jak on postrzegał Dumbledore'a, bo z perspektywy tego drugiego, trochę jednak o tej relacji wiemy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |