Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Pytania do quizu
|
|
Smierciojadek |
Dodany dnia 20.06.2016 13:37
|
![]() ![]() Pochwały: 14 Postów: 6912 Dom: ![]() Punkty: 60270 Ranga: Naczelna Emotikonka <3 Data rejestracji: 22.04.07 |
QUIZ DLA MATURA TO BZDURA 1. Potrzebujemy łącznie zgromadzić 1000 pytań. Nie bierzemy pytań z quizów, które pojawiły się na naszej stronie. 2. Mogą to być pytania z książek, z filmów, z kwestii okołopotterowych. Wobec czego dozwolone są pytania typu "Kto wyreżyserował 'Kamień Filozoficzny", czy gdzie premierę będzie miało "Przeklęte Dziecko". 3. Około 10% pytań powinno być obrazkowych. Jeśli chcesz, aby pytanie miało zdjęcie, to przy pytaniu podaj link do obrazka o rozdzielczości co najmniej 800x600. Potrzebne jest także źródło, skąd pochodzi zdjęcie. Przykład: https://media3.po...xlarge.jpg ![]() Źródło: Warner Bros Jak nazywa się postać przedstawiona na zdjęciu? 4. Odpowiedzi do pytań mają być napisane w jednym rzędzie, prawidłowa odpowiedź ma być jako pierwsza i do tego pogrubiona. Przykład: Jak na imię ma ojciec Harry'ego? James Julian Syriusz Hagrid 5. Zależy nam, aby pytania były nie za trudne ani nie za łatwe. Jeśli ktoś interesuje się daną dziedziną powinien móc odpowiedzieć gdzieś na 7 pytań na 10. Jeśli trochę zna się na danej dziedzinie, powinien móc odpowiedzieć na 3 z 10 pytań. Jeśli uważasz, że pytanie które wymyśliłeś jest za łatwe, to dodaj do niego 3 odpowiedzi nieprawidłowe, które są podobne do prawidłowej. Natomiast jeśli masz trudne pytanie, to możesz dać odpowiedzi niepodobne do prawidłowej. 6. Każda chętna osoba powinna napisać co najmniej 10 pytań (żebyśmy się nie pogubili). Jeśli masz ochotę napisać pytania, ale nie możesz zrobić tego w tej chwili, zarezerwuj sobie konkretną ilość pytań. Np. przychodzi użytkownik X, wie, że będzie miał dużo czasu, więc pisze post, że rezerwuje pytania 1-50. Następna osoba więc może publikować pytania, zaczynając od numeracji 51. 7. Za każde pytanie otrzymacie 2 punkty dla Domu oraz 2 punkty na konto. 8. Na pytania czekamy do 10 lipca. Edytowane przez Smierciojadek dnia 20.06.2016 20:03 ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 13:54
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: ![]() Punkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
1. Po kim Harry nazwał swoją sowę Hedwigą? Po czarownicy, o której przeczytał w jednej ze swoich książek, wymyślił to imię, usłyszał to imię od jakiegoś czarodzieja, Harry nie nazywał swojej sowy, tylko była już nazwana 2. Na której stronie p. Snape w Więźniu Azkabanu kazał otworzyć podrecznik, kiedy był na zastępstwie na OPCM? 394, 393, 274, 494 3. Jak nazywał się rycerz, który pomógł Złotemu Trio dostać się do Sali Wróżbiarstwa? Sir Cagodan, Mroczny Rycerz, Sir Nicolas, Czarny Rycerz 4. Skąd wzięła się nazwa Huncwoci? w innym języku oznacza to nicponie i właśnie tak się nazwali, Mama Jamesa Pottera kiedyś nazwała tak czwórkę przyjaciół i już zostało, Dumbledore ich tak kiedyś nazwał przed całą szkołą, nazwa wymyślona przez McGonnagal 5. Co nie było horkruksem Voldemorta? Kamień Wskrzeszenia, Harry Potter, Diadem Roveny Ravenclav, Pierścień Marvola 6. https://www.googl...8OkS_wM%3A Źródło:Google Jakie przezwiska miały pokazane wyżej osoby? Rogacz Łapa Lunatyk Glizdogon Łoś Piesek Wilk Glizda, Rogi Czarny Śpiący, Szczur, Rogatek Łapy Lunatykowie Glizdy 7. Kto z podanych osób nigdy nie grał w Quidditha w drużynie Gryffindoru? Padma Patil, Dean Thomas, Ron Weasley, Minewra McGonnagal 8. Kto zabił Jamesa Pottera? Lord Voldemort, Bellatrix Lestrange, Dohołow, Yaxley 9. Jakie dwa modele mioteł miał Harry Potter? Nimbus 2000 Błyskawica, Nimbus 2001 Błyskawica, Zmiatacz Nimbus 2000, Nimbus 2001 Zmiatacz 10. Jakie barwy ma Revenclav? niebieski i szary, niebieski i brązowy, żółty i brązowy, żółty i szary 11. Którego dnia urodzili się bracia Weasley? 1 kwiena, 3 listopada, 31 sierpnia, 17 stycznia 12. Jak nazywała się Szara Dama? Helga Revenclav, Alice Revenclav, Lysandra Hustin, Elizabeth Warson 13. Jak nazywała się opiekunka Huffelpaffu w serii o Harrym Potterze? Pomona Sprout, Percinda Wurd, Polisa Sunt, Luna Skynner 14. Ilu dyrektorów rządziło, podczas serii o Harrym Potterze? 4, 5, 3, 2 15. Jak nazywał się kompozytor muzyki do pierwszych 3 części Harry'ego Pottera? John Williams, William Hudson, John Suser, Willy Morgan 16. Jak ma na pierwsze imię Rowling? Joanne, Johanne, Joel, Jessie 17. Kto nauczał OPCM'u na trzecim roku Harry'ego Pottera? Remus Lupin, Syriusz Black, Alastor Moody, Gilderoy Lockhart 18. Jak na drugie imię miał Remus Lupin? John, Bryan, Jess, Minewra 19. Na którym roku Harry Potter zaprzestał nauki i wyruszył na poszukiwanie horkruksów? 7, 6, 5, 8 20. Jak brzmiało zaklęcie Patronusa? Expecto Patronum, Riddiculus, Obliviate, Petrificus Totalus 21. Ile dzieci miał Harry Potter? 3, 2, 1, 4 22. Ilu było Weasley, wymienionych w książce? (Pomijając Hermionę, Rose i Hugona) 9, 7, 8, 10 23. Iloma punktami Gryffindor przegrał z Hufflepuffem, kiedy Harry spadł z miotły? 100, 120, 90, 95 24. Gdzie znalazł się Harry, kiedy znalazł się miedzy życiem, a śmiercią i rozmawiał z Dumbledorem? Na Dworcu King's Cross, w domu, w Hogwarcie, u Drusleyów 25. Jakim zaklęciem Harry po raz ostatni odparł Avadę Kedavrę rzuconą przez Voldemorta? Expelliarmus, Drętwota, Petrificus Totalus, Curcik 26. Kto to był Książę Półkrwi? Severus Snape, Lord Voldemort, Regulus Black, Minewra McGonnagal 27. Kto zabił Snape'a? I kogo zabił Snape? Nagini Dumbledore, Voldemort Minewra McGonnagal, Harry Potrer Dumbledore, Nagini Korneliusz Knot 28. Jak nazywało się miejsce, gdzie czarodzieje mogli powstrzymywać swoje myśli? Myślodsiewnia, zbieracz myśli, miska, myślozbiór 29. Jak nazywała się księgarnia na ulicy Pokątnej? Esy i Floresy, Matras, Q-PY-BLOK, książkobór 30. Jaki był patronus Harry'ego i po kim go miał? jeleń po ojcu, łania po matce, pies po Syriuszu, łania po Snape 31. https://www.googl...CAg4HWM%3A źródło: Google Jak nazywał się Fenix Dumbledora? Faweks, po prostu Fenix, Drops, nie miał imienia 32. Jakie zaklęcie pozostawiło Harry'emh bliznę na czole? Avada Kedavra, Imperio, Curcio, Expelliarmus 33. Ile lat w tym roku ma Harry Potter? 36, 35, 34, 29 34. Jak nazywał się syn Nimfadory Tonks i Remusa Lupina? Ted Remus Lupin, Alfred Remus Lupin, Regulus Remus Lupin, Ted Minewer Lupin 35. Jaki kształt przybierał James Potter po przemianie w animaga? jeleń, łania, słoń, królik 36. Jakim animagiem była Minewra McGonnagal? kot, pies, wydra, łoś 37. Skąd wzięły się przezwiska Huncwotów? od ich animagów, sami się tak nazwali, znajomi ich tak ponazywali, Lily Evans ich tak nazwała 38. Jak nazywała się starsza siostra Lily Evans? Petunia, Hortencja, Róża, Minewra 39. Jak nazywają się aktorzy grający Złote Trio w serii o Harry'm Potterze? Daniel Radcliffe Emma Watson Rupert Grint , Harry Styles Emma Thompson Maggie Smith, Gary Oldman Evanna Lynch Ralph Finnes, Matthew Lewis Bonnie Wright Tom Felton 40. Gdzie Harry znalazł Diadem Roveny Ravenclav? W Pokoju Życzeń, w Pokoju Wspólnym Revenclavu, w Kuchni, w Albanii Odp dam później!!! Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:06
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: ![]() Punkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
41-60 będę uzupełniał na bieżąco - uzupełniłem na bierząco ![]() 41. Kiedy urodził się Harry Potter? 1980 1979 1981 1891 42. Kiedy urodziła się Hermiona Granger? 1979 1879 1893 1983 43. Jakie było drugie imię Ronalda Weasleya? Bilius Percy Zgredek Bill 44. Jaki kolor włosów miała postać mordercy Syriusza Blacka? Czarny Biały Brązowy Rdzawy 45. Jaka postać posiadała Róg Buchorożca? Ksenofilius Lovegood, Luna Lovegood, Rubeus Hagrid, Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledore 46. Kto przechowywał w Banku Gringotta jeden z horkruksów? Bellatrix Lastrange, Rubeus Hagrid, Gryfek, Lucjusz Malfoy 47. Czemu Luna nie była w domu w czasie przybycia golden trio do jej ojca? Porwali ją Śmierciożercy, zginęła w wypadku, była u cioci, przebywała w Hogwarcie 48. Co prof. Albus Dumbledore w spadku powierzył Ronowi? wygaszacz, niebieską zapalniczkę, Czarę Ognia, jeden z horkruksów 49. W jaki sposób Pani Molly Weasley próbowała przeszkodzić w planowaniach golden trio na weselu? przydzieliła im różne zadania, wypuściła plotkę, aby się obrazili na siebie, porwała ich zwierzęta, zaczarowała miotły, aby ich rozdzielały 50. Jakiemu zwierzęciu Tom Marvolo Riddle kazał się zabić, gdy był w sierocińcu? królikowi, zającu, papudze, szczurowi 51. Jakie było ulubione zaklęcie Bellatrix? Crucio, Expeliarmus, Lumos, Alohomora 52. Czym wynagrodził Petera Petegrew Voldemort, przez co jego sługa zginął? srebrną ręką, mieczem Godryka Gryffindora, odznaką, nową różdżką 53. ![]() Jak nazywa się aktor przedstawiony na zdjęciu? Alan Rickman, Daniel Radcliff, Severus Snape, Rubeus Hagrid 54. ![]() Do jakiego Domu Hogwartu należy tarcza przedstawiona na zdjęciu? Hufflepuffu, Ravenclawu, Slytherinu, Gryffindoru 55. ![]() Obiekt przedstawiony na zdjęciu to? Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie, Durmstrang, Londyn, Dziurawy Kocioł 56. Jak na imię miał skrzat domowy państw Malfoy'ów, pierwszy wolny skrzat? Zgredek, Ron, Bujdka, Mróżka 57. Kto chronił potajemnie Harry'ego? Severus Snape, Rubeus Hagrid, Ronald Weasley, Ksenofilius Lovegood 58. Od kogo Harry otrzymał zdolność rozmawiania z wężami? Lorda Voldemorta, Lavender Brown, Parvati Patil, Lily Evans 59. Co "dołożył" Dudley'owi Dursley'owi Rubeus Hagrid? świński ogon, ośle uszy, kilka palców, dodatkową głowę 60. W co zmienił się bogin Ronalda Weasleya? pająka, węża, osę, kota Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem co mam zrobić. ![]() Pozdro, Puchon KHZP Edytowane przez ![]() Pozdro, Puchon KHZP Miejsce na wierszyk, który jest w fazie produkcji. ; ) ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Olśniewający swym uśmiechem KHZP ![]() ![]() ![]() Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:11
|
![]() ![]() Pochwały: 18 Postów: 439 Dom: ![]() Punkty: 16242 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 29.01.16 |
61. Co to jest veritaserum? Najsilniejszy eliksir prawdy, składnik amortencji, napój czarodziejów, eliksir zmniejszający. 62. Jakiego koloru jest felix felicis? Złotego, różowego, zielonego, jest bezbarwne. 63. W jakim celu Harry Potter użył felix felicis? Aby wyciągnąć prawdziwe wspomnienie od prof. Slughorna, aby zdobyć Puchar Quidditcha, by pomóc Neville'owi z zadaniem na zielarstwo, by zdobyć pieniądze dla Weasleyów. 64. Wymień wszystkie książki napisane przez Gilderoya Lockharta? Grasowanie z potworami, Jak pozbyć się upiora, Jak zaprzyjaźnić się z ghulami, Kim jestem?, Moje magiczne ja, Podróże z wampirami, Poradnik zwalczania szkodników domowych, Rok z yeti, Wakacje z wiedźmami, Wędrówki z trollami, Włóczęgi z wilkołakami. 65. Z jakiego przedmiotu na SUMach Hermiona Granger dostała PO? Z OPCM, z Transmutacji, z z Eliskirów, ona nie dostała żadnego PO. 67. Wymień wszystkie stopnie, które mogli otrzymać uczniowie Hogwartu (od najgorszego do najlepszego). Troll, Okropny, Nędzny, Zadowalający, Powyżej Oczekiwań, Wybitny. 68. Jak brzmiało rodzinne motto rodu Blacków? Toujours Pur, Omnes auxilium, Tenebrarum Domini super omnibus, Sludges morietur. 69. Jak nazywała się siostra Albusa Dumbledore'a? Ariana Dumbledore, Kendra Dumbledore, Lucinda Dumbledore, Rose Dumbledore. 70. Jakie zwierzę było patronusem Ginny Weasley? Koń, Łania, Pies, Królik. 71. Do jakich domów należały bliźniaczki Patil? Parvati do Gryffindoru, a Padma do Ravenclawu, Obydwie były w Hufflepuffie, Padma w Slytherinie, a Parvati w Ravenckawie, Parvati w Ravenclawie, a Padma w Gryffindorze. 72. Kogo oskarżono o wyczarowanie mrocznego znaku na Mistrzostwach Świata w Quidditchu? Skrzatkę pana Croucha - Mrużkę, Zgredka, Severusa Snape'a, Yaxleya. 73. Ile piór oddał feniks, którego jedno z nich było w różdżce Harry'ego Pottera? Dwa, Jedno, Trzy, Pięć. 74. Z czego zrobiony był ulubiony naszyjnik Luny Lovegood? Z kapsli po piwie kremowym, z rzodkiewek, z rogów buchorożców, ze słomy. 75. Który ze Śmierciożerców potrafił wyczarować patronusa? Severus Snape, Bellatrix Lestrange, Rookwood, Avery. 76. Jaki prezent otrzymał prof. Slughorn od Lily Evans? Złotą rybkę, Nauszniki, Pufka Pigmejskiego, Gupika. 77. Kto "dał" Ginny Weasley dziennik Toma Riddle'a? Lucjusz Malfoy, Draco Malfoy, Harry Potter, Rudolf Lestrange. 78. Jak Ginny Weasley nazwała swojego pufka pigmejskiego? Arnold, Antoni, Amadeusz, Andrian. 79. Jak nazywały się dzieci Fleur Delacour i Billa Weasleya? Victoire, Dominique i Louis. 80. Czy Olimpia Maxime była pół-olbrzymką? Tak, Nie, Nie wiadomo, Była olbrzymką. Edytowane przez ![]() ![]() Jedyna taka Kiślowa Księżniczka! Witam w moim podpisie! *** Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3 Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3 kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3 -lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3 *** ![]() *** "Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale. *** Wierszyk o mnie: Jest sobie na HPnecie dziewczyna, ona Natka się nazywa. Zbiera punkty zawzięcie, i zdobyła już 4 miejsce! Goni mnie ciągle i chwali, takiego zachowania nikt nie zgani. Można na niej polegać, i miłość swoją przelewać. Czasem trochę po marudzi, ale kto by się zapamiętaniem tego trudził. By Wioletta. *** 10 powodów, za które kocham HPneta: 1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22. 2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj. 3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3 4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje. 5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico. 6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick. 7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3 8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3 9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie. 10. I za wszystko inne. Dziękuję HPnecie! ![]() ![]() ![]() *** Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black) Najlepsza na HPnecie Oraz w całym naszym świecie Jest Natka Potter. Powinna być SA tej strony, Werdykt jest postanowiony To Natka Potter Pomogę jej Angelinę wykopać Ewentualnie w lesie zakopać Natce Potter. Będzie szefem wspaniałym Królować będzie nad HPnetem całym Natka Potter! *** Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów: Już otwarta kolejna furtka Twej kariery, Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery. Już możesz rozwinąć swoje skrzydła I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła. Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję! *** *** "Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu" ![]() *** "The Hanging Tree" Are you, are you Coming to the tree Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where I told you to run, so we'd both be free. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Wear a necklace of rope, side by side with me. Strange things did happen here No stranger would it be If we met up at midnight in the hanging tree. Diabelska szósteczka: ![]() Szczęśliwa siódemka: ![]() I szalona trójeczka: ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:26
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: ![]() Punkty: 43981 Ranga: Uzdrowiciel Wypadków Przedmiotowych Data rejestracji: 20.07.14 |
No to ja pytania 81-110 ![]() 81. Inna nazwa Czarnej Różdżki to: Berło Śmierci, Różdżka Losu, Berło Przeznaczenia, Śmiertelne berło 82. Kim była Bathilda Bagshot dla Gellerta Grindelwalda? ciotką, babcią, kuzynką, sąsiadką 83. Jak miał na imię brat Meropy Gaunt? Morfin, Mark, Matthias, Marvolo 84. Darem od Śmierci dla kogo był Kamień Wskrzeszenia? Kadmusa, Antiocha, Ignotusa, Johna 85. Charłak to: ktoś, kto mimo magicznych korzeni nie posiada magicznych mocy, złośliwe określenie kogoś brzydkiego, magiczne stworzenie, pies Hagrida 86. Kto zabił Cedrika Digorry'ego? Peter Pettigrew, Lord Voldemort, Lucjusz Malfoy, Amycus Carrow 87. Z jakiego drewna była zrobiona pierwsza różdżka Lorda Voldemorta? Cisu, jałowca, wierzby, buka 88. Jak miała na imię siostra Fleur Delacour? Gabrielle, Anabelle, Brigitte, Pauline 89. Panieńskie nazwisko matki Severusa Snape'a to: Prince, Gaunt, Pettigrew, Evans 90. Akt wyssania duszy z ciała człowieka przez dementora to: Pocałunek Dementora, Pocałunek śmierci, Ostatnie tchnienie, Powiew śmierci 91. Horkruksem ukrytym w domu Gauntów był/a: Pierścień, Diadem, Czarka, Dziennik 92. Patronusem Kingsleya Shacklebolta był: Ryś, koń, sokół, jastrząb 93. Boginem Seamusa Finnigana był/a: Szyszymora, Lord Voldemort, Odcięta ręka, Severus Snape 94. Jak miała na imię siostra Vernona Dursleya? Marge, Margo, Margit, Mary 95. W kogo miała się zamień Hermiona, gdy po raz pierwszy w drugiej klasie warzyła eliksir wielosokowy? W Milicentę Bulstrode, W Pansy Parkinson, W Astorię Greengrass, W kota Milicenty 96. Kto zabił Zgredka? Bellatrix Lestrange, Lucjusz Malfoy, Rudolf Lestrange, Narcyza Malfoy 97. Kto był właścicielem Zgredka, gdy Potter go poznał? Malfoyowie, Lestrange'owie, Yaxleyowie, Crabbe'owie 98. Obraźliwe przezwisko Luny Lovegood to: Pomyluna, Pomylona, Świruska, Wariatka 99. Z jaką drużyną był związany Oliver Wood po ukończeniu Hogwartu? Zjednoczeni z Puddlemere, Sroki z Montrose, Gobliny z Grodziska, Nietoperze z Ballycastle 100. Jakiego koloru był melonik Korneliusza Knota? cytrynowozielony, pomarańczowoczerwony, niebieskobiały, cytrynowożółty 101. Wizengamot to: sąd czarodziejów, więzienie czarodziejów, miejsce spotkań, ulica w Hogsmeade 102. Gdzie mieszkała pani Figg? przy Wisteria Walk, przy Privet Drive, przy Diagon Alley, przy Magnolia Road 103. Szkoła, do której uczęszczał Dudley Dursley to: Gimnazjum Smeltinga, Gimnazjum Smokinga, Gimnazjum Publiczne, Gimnazjum Sportowe 104. Kogo poślubił George Weasley? Angelinę Johnson, Padmę Patil, Lunę Lovegood, Pansy Parkinson 105. Autobiografia Gilderoya Lockharta nosi tytuł: Moje magiczne ja, Moje cudowne ja, Moje utalentowane ja, Moje skromne ja 106. Panieńskie nazwisko Molly Weasley to: Prewett, Selwyn, Potter, Black 107. Symbolem peleryny niewidki przy rysowaniu Insygni Śmierci jest: trójkąt, koło, prosta kreska, kwadrat 108. Matka Albusa Dumbledore'a miała na imię: Kendra, Ariana, Molly, Meropa 109. Nurmengard to: więzienie, sklep na Pokątnej, miejsce zamieszkania Bathildy Bagshot, rodzinna miejscowość Jamesa Pottera 110. Przyjacielem Dumbledore'a był: Gellert Grindelwald, Geppert Grindelwald, Gellert Grindewald, Gellert Grindenson Edytowane przez ![]() ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:49
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: ![]() Punkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Zajmuję 111-124 111. Jak miała na imię matka Hagrida? Frydwulfa Lily Genowefa Moly 112. Jak brzmi drugie imię Harry'ego Pottera? James Syriusz Henry nie ma drugiego 113. W którym roku miała miejsce premiera pierwszej książki o Harrym Potterze? 1997 1990 2000 2003 114. Jakie zwierze posiadał Ron Weasley? szczura fredkę kota królika 115. Kto uczył Obrony Przed Czarną Magią w drugim tomie? Gilderoy Lockhart Severus Snape Alastor Moody Quirinus Quirrell 116. Kto był opiekunem domu Huffelpuff? Pomona Sprout Minewra McGonagall Moly Weasley Hanna Abbott 117. Jak brzmi prawdziwe imię i nazwisko Voldemorta? Tom Marvolo Riddle Ignotus Peverell Salazar Slytherin Remus Lupin 118. Ilu zawodników liczyła drużyna Quidditcha? 7 9 11 20 119. Jaki model miotły dostał Harry pod choinkę w trzeciej części? Błyskawica Nimbus 2000 Zmiatacz 7 Nimbus 2001 120. Kim był Zgredek? skrzatem domowym chochlikiem krasnalem gnomem 121. Z jakiego drewna była wykonana różdżka Hermiony? wierzbowego dębowego głogowego wiśniowego 122. Ile lat miał uczeń, który zaczynał naukę na pierwszym roku w Hogwarcie? 11 6 15 8 123. Jak nazywała się dyrektorka Akademia Magii Beauxbatons? Madame Maxime Fleur Delacour Madame Malkin Bellatrix Lestrange 124. Ile córek mieli Moly i Artur Weasley? jedną dwie trzy zero Edytowane przez ![]() ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:49
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Zaklepuję kolejną dziesiątkę 125. Jak miał na imię Goyle, jeden z kolegów Malfoya? Gregory Vincent, Draco, Anthony 126. W którym roku miała miejsce brytyjska premiera Czary Ognia (książki)? 2000, 1999, 2002, 1998 127. Jak nazywa się aktorka, która grała Lunę Lovegood? http://wfiles.bro...0x1200.jpg źródło: reddit.com Evanna Lynch, Emma Watson, Bonnie Wright, Ellie Darcey-Alden 128. Na którym piętrze znajdował się zakazany korytarz, który prowadził do psa Puszka? Trzecim, Piątym, Siódmym, Korytarz był w lochach 129. Jakiego koloru jest veritaserum? Jest bezbarwny, złoty, pomarańczowy, fioletowy 130. Kim NIE była Rita Skeeter? Członkiem Zakonu Feniksa, Reporterką, Blondynką, Animagiem 131. Która z tych postaci nie była śmierciożercą? Broderick Bode, Igor Karkarow, Antonin Dołohow, Regulus Black 132. Kim był Ernie Prang? Kierowcą Błędnego Rycerza, pracownikiem Ministerstwa Magii, Krukonem, mugolem 133. Jaki był ulubiony przedmiot Harry'ego Pottera? Obrona przed czarną magią, transmutacja, eliksiry, opieka nad magicznymi stworzeniami 134. Ile sumów zdobył Ron? Siedem, trzy, sześć, pięć Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 14:52
|
![]() ![]() Postów: 210 Dom: ![]() Punkty: 3142 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
135-164 135. Jak nazywała się nazwa programu radiowego, poświęconego dla czarodziejów buntujących się przeciw reżimowi Lorda Voldemorta? Harrywarta, Potterwieści, Potterwarta, nie było takiego programu 136. Jak nazywała się firma, w której pracuje wuj Harry'ego? Smelting, Grunnings, Kings Cross, nazwa nie została podana 137. Jak miała na imię siostra Vernona Dursleya? Marge, May, Maggie, Marie. 138. Z jakim rodzajem smoka spotkał się Harry podczas pierwszego zadania na Turnieju Trójmagicznym? Szwedzki Krótkopyski, Chiński Ogniomiot, Rogogon Węgierski, Norweski Kolczasty 139. Kto gra rolę Rona w sztuce Przeklęte Dziecko? Jack Thorne, Paul Thornley, Sam Clemmett, Jamie Parker 140. W jakich latach rozgrywa się akcja pierwszej części przygód o nastoletnim czarodzieju? 1991-1992, 1992-1993, 1994-1995, 1999-2000 141. Kto gra rolę Newta Scammandra w filmie Fantastyczne Zwierzęta i Jak Je Znaleźć? Dan Fogler, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Colin Farrell 142. Kto prowadził Gospodę Pod Świńskim Łbem? Albus Dumbledore, Salazar Slytherin, Fineas Niggelus Black , Aberforth Dumbledore 143. Której piłkarskiej drużynie kibicuje Dean Thomas? West Bromwich Albion, West Ham United, Manchester United, Aston Villa. 144. Której drużynie w Qudditchu kibicuje Cho Chang? Tajfuny z Tutshill, Nietoperze z Ballycaste, Armaty z Chudley, Harpie z Hollyhead 145. Do jakiego domu trafił Hagrid? Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin, Ravenclaw 146. Jak brzmi formuła zaklęcia sprzątającego? Oppugno, Accio, Finite, Chłoszczyść 147. Jaką nazwę nosi sklep znajdujący się w Hogsmeade, słynący z różnorakich gadżetów do robienia psikusów? Magiczne Dow**** Weasleyów, Sklep Borgina i Burkesa, Miodowe Królestwo, Sklep Zonka 148. Czym jest Wmigurok? Zaklęciem, kursem dla charłaków, kursem dla czarodziejów, sklepem na Ulicy Śmiertelnego Nokturnu 149. Jak nazywa się dwór i równocześnie miejsce zamieszkania rodziny Malfoy? Zamek Malfóyów, Malfoy Manor, Spinner's End, Privet Drive 150. W jaki sposób zginęła Jęcząca Marta? Popełniła samobójstwo z nieszczęścia, została zabita przez Śmierciożerców, zginęła przez Bazyliszka, naturalną śmiercią 151. Jak nazywał się hipogryf Hagrida? Hardodziób, Hardodziob, Kłębodziob, Hagrid nie nazwał swojego hipogryfa 152. Jak miała na imię matka Snape'a? Aylin, Eileen, Dora, Milicenta 153. Z kim udała się na bal podczas czawartego roku Hermiona? Z Cedrikiem Diggorym, z Wiktorem Krumem, z Harrym Potterem, nie zjawiła się 154. Jakiego określenia o swojej osobie nie znosiła Nimfadora Tonks? Nimfadora, Nimfa, Dora, Dory. 155. Jak Czarny Pan nazwał swoje zwierzę i zarazem jednego z horkruksów? Narcyza, Nagini, Persefona, nie nazwał 156. Kto był pierwszą dziewczyną Rona? Lavender Brown, Parvati Patil, Padma Patil, Hermiona Granger 157. Co jest animagiem Rity Skeeter? Wilk, żuk, chrząszcz, pająk 158. Jak nazywa się świetlisty obrońca wyczarowywany w obronie przed Dementorem? Bogin, Patronum, Patronus, Duch 159. Jak nazywa się przyjaciel Dudleya, który został zaproszony na jego urodziny? Malcolm, Gordon, Piers, Jack 160. Do gimnazjum o jakiej nazwie przynależył Dudley? Św. Munga, Smeltinga, Grunnings, Beauxbatons 161. Jak brzmi formuła zaklęcia tworzącego wodę? Aquamarin, Aquamenti, Aquarius, woda nie może być uzyskiwana magią 162. Jaki przydomek od rodziny otrzymał Dudley? Wielki De, Dude, Dudziaczek, Dudas. 163. Kto uczył Historii Magii w Hogwarcie? Prof. Grubbly-Plank, prof. Vector, prof. Binns, prof. Flitwick 164. Kim był Irytek? Duchem Gryffindoru, duchem Slytherinu, poltergeist zamieszkujący tereny Hogwartu, poltergeist błądzący po korytarzach Hogwartu Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 15:04
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1507 Dom: ![]() Punkty: 30390 Ranga: Waldeinsamkeit Data rejestracji: 26.01.14 |
165. Miotła, którą Ron dostał od rodziców to: Zmiatacz 11; Nimbus 1700; Kometa 260; Kometa 290 166. Jak nazywa się wujek Syriusza, który został wydziedziczony po przepisaniu siostrzeńcowi majątku? Alfard, Fineas; Marius; Cygnus; Pollux; 167. Jak miał na nazwisko właściciel Mrużki? Crouch, Lestrange; Bagman; Diggory 168. Jak nazywała się organizacja, którą Hermiona prowadziła w "Czarze Ognia"? Stowarzyszenie Walki o Emancypację Skrzatów Zniewolonych; Stowarzyszenie Obrony Skrzatów Domowych; Stowarzyszenie Walki o Empatię dla Stworzeń Zniewolonych; 169. Jaki kolor włosów miała Petunia w książce? blond; brązowe; kasztanowe; rude 170. Kto wyreżyserował trzecią część przygód młodego czarodzieja? Alfonso Cuarón; Chris Columbus; Mike Newell; David Yates 171. Jak nazywała się pierwsza uczennica, która założyła na głowę Tiarę Przydziału w 1991 roku? Hanna; Hermiona; Susan; 172. Jak nazywała się matka Tonks? Andromeda; Nimfadora; Druella; Eufemia 173. Kto nie był kapitanem quidditcha? Bill Weasley; Roger Davies; Oliver Wood; Marcus Flint 174. Jak nazywa się córka Georga Wealeya? Roxanne; Molly; Rose; Lucy; Victoria 175. Kim jest Józef Wroński? graczem quidditcha; polskim ministrem magii; aurorem 176. Żaden z kotów pani Figg nie nazywał się: Bursztyn Czubatek Śnieżka Pazurek Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 15:04
|
![]() ![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: ![]() Punkty: 42781 Ranga: Cukinia rządzi! Data rejestracji: 11.03.13 |
To ja chcę 177-210 177. W jakim polski mieście odbył się Pottercon? Bydgoszcz Warszawa Kraków Poznań 178. O ile więcej jest filmów od książek? o 1 o 2 o 3 o 0 179. Książki o ''Harrym Potterze" wydawane są przez wydawnictwo: Media Rodzinna Bukowy Las Nowa Era Zielona Sowa 180. Miejsce, gdzie odbywał się szlaban w "Kamieniu Filozoficznym" to: Zakazany Las Stumilowy Las Komnata Tajemnic Łazienka Jęczącej Marty 181. Jęcząca Marta to: Duch Jedna z uczennic Zespół rockowy Kot 182. Wytwórnia filmowa odpowiedzialna za ekranizacje to: Warner Bros Pictures Paramount Pictures Twentieth Century Fox Film Corporation Universal Pictures 183. Autorką serii książek o Harrym Potterze jest: J.K.Rowling J.R.R.Tolkien Suzanne Colins Stephenie Mayer 184. Bloomsbury to: Brytyjskie wydawnictwo Jedna z lokalizacji w Hogwarcie Nazwisko Rona Nazwa zaklęcia niewybaczalnego 185. Jednym z zaklęć niewybaczalnych nie jest: Accio Avada Kedavra Cruciatus Imperius 186. Drugie imię Harry'ego Pottera to: James Olliver Syriusz John 187. Pełne imię Ginny, siostry Rona, brzmi: Ginevra Virginia Georgina Germaine 188. Na terenie którego kontynentu znajduje się Hogwart? Europy Azji Ameryki Północnej Afryki 189. Jak zginęli rodzice Harry'ego? Zostali zamordowani przez Voldemorta Użyli złych czarów Zginęli w wypadku samochodowym Nie zginęli 190. Ile Harry Potter miał rodzeństwa? Nie miał rodzeństwa 1 2 3 191. Express Hogwart to: Czerwony pociąg Magiczne zaklęcie Rodzaj kawy Czasopismo dla czarodziejów 192. Charakterystyczną cechą rodziny Weasley'ów jest: Rudy kolor włosów Posiadanie bogactwa Bezdzietność Noszenie okularów 193. Z jakiego domu był Cedrik Diggory? Hufflepuff Slytherin Gryffindor Ravenclaw 194. Skrzata domowego można uwolnić poprzez: Danie mu części garderoby Wypowiedzenie magicznego zaklęcia Danie mu swojego bogactwa Nie da się go uwolnić 195. Hagrid nie jest: Nauczycielem eliksirów Wielbicielem smoków Właścicielem psa Pół-olbrzymem 196. Przez lata nauki Harry'ego przewijało się wielu nauczycieli Obrony przed Czarną Magią. Ilu ich było? 6 5 9 4 197. Harry Potter grał w Quidditcha na pozycji: Szukającego Pałkarza Nie grał w Quidditcha Ścigającego 198. Kto zgubił w "Więźniu Azkabanu" kartkę z hasłami do dormitorium? Neville Longbottom Harry Potter Ron Weasley Draco Malfoy 199. Jednym z zadań, które trzeba było wykonać, by dostać się do Kamienia Filozofocznego było; Gra w szachy Rysowanie na czas Quiz wiedzy Konkurs muzyczny 200. Głównym nauczycielem w Gwardii Dumbledore'a był: Harry Potter Albus Dumbledore Ron Weasley Severus Snape 201. Źródło: Warner Bros https://matthewom...ch_001.jpg ![]() Postać przedstawiona na ilustracji to: Argus Filch Severus Snape Gilderoy Lockhart Mugol 202. Pani Norris to: Kot Jedna z nauczycielek w Hogwarcie Właścicielka Pubu Sąsiadka Harry'ego 203. Pokój Życczeń to: Pomieszczenie pojawiające się tylko w niezwykłych sytuacjach Nazwa kawiarni w Hogsmeade Pomieszczenie z miotłami Pokój, w którym czarodzieje obchodzą urodziny 204. Głównym bohaterem ''Przeklętego Dziecka'' jest: Albus Severus Potter Harry Potter James Potter Lily Potter 205. Dom Luna Lovegood to: Ravenclow Gryffindor Slytherin Hufflepuff 206. Na co trzeba uważać w Hogwarcie? Na ruchome schody Na krwiożercze kafelki podłogowe Na spadające sufity Na Dementorów 207. Dementor to: Magiczne stworzenie, które żywi się strachem i duszami Zaklęcie Czasopismo dla czarodziejów Nazwa obskurnej dzielnicy 208. Patronusem można pokonać: Dementora Centaura Wredną ciotkę Wilkołaka 209. Ciostra Vernona Dursley'a miała na imię: Marjorie Marge Marta Mary 210. Jak nazywa się mugolskie miasto, w którym dorastał Harry Potter? Little Whinging Londyn Hogsemade Marygate Edytowane przez ![]() ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 15:21
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: ![]() Punkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
211-240 211. Dlaczego Petunia nienawidziła Harry'ego? Zazdrościła jemu i jego zmarłej matce magii, Nie chciała ściągać na siebie uwagi Śmierciożerców, Petunia kochała Harry'ego, Nie chciała żeby Dudley był zazdrosny. 212. Wymień wszystkie części Harry'ego Pottera (po kolei). KF, KT, WA, CO, ZF, KP, IŚ; CO, KT, KF, WA, IŚ, ZF, KP; KT, WA, ZF, KP, KF, IŚ, CO; książki można czytać w dowolnej kolejności 213. Którzy z braci Rona Weasley'a nie mieli dzieci? Fred i Charlie Weasley, Fred, Bill i Percy Weasley, Percy i Bill Weasley, George i Fred Weasley 214. Wymień wszystkie horkruksy Voldemorta. Dziennik T.M.R, Pierścień Marvolo Gaunta, Medalion Salazara Slytherina, Czara Helgi Hufflepuff, Diadem Roweny Ravenclaw, Harry Potter, Dziennik T.M.R, Pierścień Marvolo Gaunta, Medalion Salazara Slytherina, Czara Helgi Hufflepuff, Diadem Roweny Ravenclaw, Peleryna Niewidka, Czarna Różdżka, Kamień Wskrzeszenia, Peleryna Niewidka, Czarna Różdżka, Kamień Wskrzeszenia, Harry Potter 215. Wymień Insygnia Śmierci. Peleryna Niewidka, Czarna Różdżka, Kamień Wskrzeszenia; Mroczny Znak, Świstoklik, Wygaszacz; Złoty Znicz, Tłuczek, Kafel; Dwukierunkowe Lusterka, Zmieniacz Czasu, Amortencja. 216. https://upload.wi...gn.svg.png ![]() Jak nazywa się symbol przedstawiony na zdjęciu? Insygnia Śmierci, Mroczny Znak, Zmieniacz Czasu, Peleryna Niewidka 218. Których dzieci mogła dotyczyć przepowiednia Trelawney? Harry'ego Pottera i Nevilla Longbottoma , Harry'ego Pottera i Deana Tomasa, Harry'ego Pottera i Rona Weasleya, Harry'ego Pottera i Toma Riddle'a 219. Dlaczego Hermiona dostała zmieniacz czasu? Żeby uczestniczyć w lekcjach odbywających się w tym samym czasie.; Żeby uratować Hardodzioba, Żeby uwolnić Syriusza Blacka, Żeby zabić Voldemorta. 220. Komu lojalny był Severus Snape? Albusowi Dumbledorowi; Harry'emu Potterowi, Voldemortowi, Śmierciożercom 221. Wymień uczestników Turnieju Trójmagicznego. Harry Potter, Wiktor Krum, Cedric Diggory, Fleur Delacour; Wiktor Krum, Cedric Diggory, Fleur Delacour, Harry Potter, Wladimir Krum, Henry Diggory, Clemence Delacour, Harry Potter, Sebasti Krum, Dean Diggory, Isabelle Delacour, Harry Potter, Igor Krum, Castiel Diggory, Arabelle Delacour 222. Kto otworzył Komnatę Tajemnic? Ginny Weasley, Lucjusz Malfoy, Harry Potter, Draco Malfoy 223. Kto wybierał reprezentantów szkół w Turnieju Trójmagicznym? Czara Ognia, Dyrektorzy, Zaczarowane Pióro, Uczniowie 224. Jęcząca Marta - duch pojawiający się w sadze o Harrym Potterze - zamieszkiwała... Łazienkę, Lochy, Wieżę Astronomiczną, Pokój Zyczeń 225. Jak nazywał się największy wśród uczniów wróg Harry'ego? Draco Malfoy, Dean Thomas, Blease Zabini, Pansy Parkinson 226. Pub, przez który można dostać się na ulicę Pokątną, nazywa się: Dziurawy Kocioł, Pod Świńskim Łbem, Pod Trzema Miotłami, Błędny Rycerz 227. Jak nazywają się poplecznicy Voldemorta? Śmierciożercy, Cienie, Łowcy Śmierci, Śmieciożercy 228. Kto stworzył Kamień Filozoficzny? Nicolas Flamel, Albus Dumbledore, Tom Riddle, Rowena Ravenclaw 229. Kim Harry chciał zostać w przyszłości? Aurorem, Uzdrowicielem, Nauczycielem, Wolał któryś z mugolskich zawodów 230. Którego przedmiotu szkolnego nie lubiła Hermiona? Wróżbiarstwa, Numerologii, Historii Magii, Starożytnych Run 231. http://m.ocdn.eu/...,62,37.jpg ![]() Co jest przedstawione na zdjęciu? Mroczny Znak, Tatuaż Albusa, Bliznę Harry'ego, Symbol Grinewalda 232. Jak dostać się na peron 9 i 3/4? Trzeba wbiec w ścianę pomiędzy peronami 9 i 10; Trzeba bardzo mocno tego chcieć; Trzeba trzy razy pomyśleć o tym peronie; Trzeba znaleźć świstoklik 233. Wymieć zaklęcia niewybaczalne. Avada Kedavra, Crucio, Imperio; Sectumsempra, Bombardo, Avada Kedavra; Avada Kedavra, Crucio, Imperio, Sectumsempra; Sectumsempra, Imperio, Crucio 234. Który z Huncwotów okazał się zdrajcą? Peter Pettigrew, Syriusz Black, Tom Riddle, Lily Evans 235. Wymień dziewczyny, w których zakochany był Harry. Cho Chang, Ginny Weasley; Fleur Dalcour, Cho Chang; Ginny Weasley, Luna Lovegood; Pansy Parkinson, Ginny Weasley 236. Kiedy premierę miało przedstawienie "Harry Potter i Przeklęte Dziecko"? 30 czerwca 2016 20 czerwca 2016, 15 lipca 2016, 10 lipca 2016 237. Kto jest głównym bohaterem przedstawienia "Harry Potter i Przeklęte Dziecko"? Albus Potter, James Potter, Harry Potter, Hugo Waesley 238. Gdzie wychował się Tom Riddle? W sierocińcu, W Hogwarcie, W rodzinie adopcyjnej, U swojego wujka 239. Niekulturalne określenie czarodzieja mugolskiego pochodzenia to... szlama, śmierciożerca, sklątka, wężousty 240. Jak miał na imię hipogryf podarowany Syriuszowi Blackowi? Hardodziób, Gryf, Kłębolot, Syriusz Edytowane przez ![]() "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 15:51
|
![]() ![]() Postów: 68 Dom: ![]() Punkty: 1811 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.02.15 |
241 - 255. 241. W jakim dniu premierę w Polsce miał film Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 2? 15 lipca 12 lipca 7 lipca 10 lipca 242. Jak brzmi drugie imię Dolores Umbridge? Jane Jean Dorothy Betty 243. Jak brzmi trzecie imię Albusa Dumbledore'a? Wulfryk Brian Percival Anthony 243. Który z Huncwotów cierpiał na likantropię? Remus James Syriusz Peter 245. Na jakiej ulicy mieszkali Dursleyowie? Privet Drive Granby Street Belgrave Road Narborough Road 246. Jaki kolor szaty ma profesor McGonagall w książce Harry Potter i Kamień Filozoficzny? szmaragdowozielony szkarłatny brunatny czarny 247. Jaką ropuchą nazywana była Dolores Umbridge? Różową Opętaną Zdziczałą Nawiedzoną 248. Kto wynalazł Fasolki Wszystkich Smaków? Bertie Bott Anton Sokolov David Grunnigan Christopher Wallace 249. Kim była pani Figg? charłaczką mugolem czarownicą czystej krwi czarownicą półkrwi 250. Obsesję na punkcie jakich zwierząt miała pani Figg? kotów psów rybek papug 251. Kim dla Syriusza była Bellatrix? kuzynką siostrą matką ciocią 252. Jak nazywa się twierdza wzniesiona przez Grindelwalda? Nurmengard Azkaban Durmstrang Beauxbatons 253. Jak Fred i George przekręcali swoje imiona? Gred i Forge Rfed i Gorge Derf i Egroeg Dref i Gerg 254. Który z braci Peverell był najstarszy? Antioch Kadmus Ignotus John 255. Gdzie według "Opowieści o Trzech Braciach" mieszkała Śmierć? przy rzece na polu w lesie na bagnach Edytowane przez ![]() ~*~ ![]() ~*~ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 16:40
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 62 Dom: ![]() Punkty: 498 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 16.10.15 |
Rezerwuję 271-281 Będę dodawać na bieżąco 271. Rozwiń skrót R.A.B. Regulus Arkturus Black 272. Pierwsze zaklęcie jakie rzuciła Hermiona? Oculus Reparo Wirgandium Leviosa Accio Alohomora 273. Jakie było zadanie Brygady Inkwizycyjnej? Pilnowanie aby uczniowie przestrzegali zasad panujących w Hogwarcie podczas gdy Dolores Umbridge była dyrektorką 274. Zaklęcie podobne w działaniu do zaklęcia Aguamenti? Aqua Eructo Ascendio Inferno 275. Co znajdowało się w akwarium w rogu pokoju gdy Harry Potter pierwszy raz odwiedził Remusa Lupina w jego gabinecie? Druzgotek slątka ryba Aragog 276. Do którego sklepu prowadziło tajne przejście z Hogwartu do Hogsmeade? Miodowe Królestwo Sklep Zonka Księgarnia Esy i Floresy 277. Jaki był patronus brata Dumbledora? koza prosiak paw 278. Jak zginęła Ariana Dumbledore? w wyniku morderczego zaklęcia przez atak Nagini żadne z powyższych 279. Czy bliźniacy Wesley ukończyli Hogwart? Nie Tak 280. Jak miał na imię pierwszy chłopak Ginny? Michael Harry Neville Barty 281. Do jakiego domu należał Newton Skamander? Hufflepuff Gryffindor Ravenclaw Slytherin Edytowane przez ![]() Wiceprezes oraz zastępca rzecznika prasowego ANTYmafi HPneta
"Dziewczynka z zapałkami" W Hogwarcie Betty Lorance Różdżka 11 cali, cis i pióro feniksa Najlepsza piosenki ever ![]() https://www.youtube.com/watch?v=EIpDlqRWFQI https://www.youtube.com/watch?v=D9Mv6gXqADM Jak można tak niszczyć książkę!? ![]() ![]() Mój chłopak ma być *Odważny jak Harry *Sexowny jak Draco *Wytrwały jak Ron *Zabawny jak Fred i George *Mądry jak Remus *Miły jak Neville *Z nosem jak każdy (oprócz Voldemorta) A Ty się pytasz czemu jestem wolna. ![]() ![]() Czarne oczy, czarna dusza Czarne włosy i nos kruczy Zostań fanem Severusa! A on mikstur cię nauczy Jeśli lubisz profesora Albo kochasz tak jak my! To jest bardzo dobra pora By ziściły się Twe sny Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami! Zamyślony, tajemniczy On jest Always&Forever Z każdym wrogiem się policzy! Ave! Ave! Boski Sever! Śmierciożerca ukochany! Tłustowłosy idol nasz! Profesorze! Pamiętamy! Twoją tajemniczą twarz. Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 17:20
|
![]() ![]() Postów: 34 Dom: ![]() Punkty: 1420 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 23.07.15 |
Od 282-292 (będe podawać na bieżąco) 282- Jak ma na imię autorka Harry'ego Pottera ? Joanne, Juliet, Janet, Judy 283- Która z postaci nie była skrzatem domowym? Zakała, Zgredek, Mrużka, Stworek 284- Jak się nazywała sowa Percy'ego? Hermes, Error, Hedwiga, Świstoświnka 285- Kto jest autorem książki ,,Quidditch Przez Wieki" ? Kennilworthy Whisp, Newt Skamander, Albus Dumbledore, Tom Riddle 287- Jakie zaklęcie używa się do usuwania wspomnień ? Obliviate, oppugno, reparivarge, reducio 288- Kto zabił zgredka ? Bellatrix Lestrange, Lucjusz Malfoy, Voldemort, Antonin Dołohow 289- Kto stracił ucho podczas akcji "7 Potterów" ? George Weasley, Fred Weasley, Nimfadora Tonks, Alastor Moody 290- Jak miała na imię matka Voldemorta ? Meropa, Marietta, Janesca, Mariet 291- Kto podsłuchał słynną przepowiednie o Harrym Potterze i Voldemorcie? Severus Snape, Peter Pettigrew, Alastor Moody, Antonin Dołohow 292- Jaką formę przybierał patronus Aberfortha? Koza, Koń, Jeleń, dzik Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.06.2016 20:33
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1218 Dom: ![]() Punkty: 38509 Ranga: Pracownik Izby Przyjęć Data rejestracji: 09.10.15 |
293. Jak ma na imię brat Hagrida? Graup, Aragog, Firenzo, Hagrid nie ma brata 294. Jak ma na imię trójgłowy pies strzegący kamienia filozoficznego? Puszek, Azor, Aragog, Graup 295. Jak ma na imię kot Hermiony? Krzywołap, Krzywonóg, Krzywonos, Mruczek 296. Z którym animagiem zaprzyjaźnił się kot Hermiony? Syriuszem, Peterem, Harrym, McGonagall 297. Co było boginem Seamusa? Szyszymora, gałka oczna, odrąbana ręka, pokrwawiona mumia 298. Co podarowali Harremu Dursleyowie na Boże Narodzenie w czwartej części (Harry Potter i czara ognia)? papierową chusteczkę, wykałaczkę, stare skarpetki, wieszak, nic 299. O której godzinie rozpoczął się bal Bożonarodzeniowy w czwartej części (Harry Potter i czara ognia)? ósmej, siódmej, szóstej, dziewiątej 300. Z kim wybrał się Ron na bal Bożonarodzeniowy w czwartej części (Harry Potter i czara ognia)? Padma Patil, Parvati Patil, Lavender Brown, Hermiona Granger 301. Jak na drugie imię ma Severus Snape? Tobiasz, Tomasz, Wulfryk, William 302. Jak pan Crouch zwracał się do Percy'ego? Weatherby, Weasley, Percy, Weezly 303. Na jakiej pozycji w drużynie quidditcha grał Crabbe? pałkarz, szukający, ścigający, obrońca 304. Jak ma na drugie imię pani Figg? Doreen, Jane, Hanna, Katie 305. Ilu dementorów pojawiło się w Little Whinging w sierpniu w piątej części sagi (Harry Potter i zakon feniksa)? dwóch, jeden, trzech, żaden się nie pojawił 306. Kto wysłał dementorów do Little Whinging w piątej części sagi (Harry Potter i zakon feniksa)? Umbridge, Knot, Bones, nikt ich tam nie wysłał 307. Jakie stworzenia zaatakowały Fleur Delacour podczas drugiego zadania turnieju trójmagicznego? druzgotki, trytony, wielka kałamarnica, hipogryfy, nic jej nie zaatakowało 308. Czego użyła Fleur Delacour podczas drugiego zadania turnieju trójmagicznego aby oddychać pod wodą? zaklęcia bąblogłowy, częściowej transmutacji, skrzeloziela, żadne z powyższych 309. W jakim miesiącu odbyło się trzecie zadanie turnieju trójmagicznego? czerwcu, maju, kwietniu, lipcu, styczniu, lutym, marcu 310. Iloma punktami wygrała Irlandia z Bułgarią w finale mistrzostw świata w quidditchu? 10, 20, 30, 40, 60, nie wygrała 311. Czego Harry uczył się dodatkowo u profesora Snape'a w piątej klasie? oklumencji, obrony przed czarną magią, legilimencji, wróżbiarstwa, niczego się u niego dodatkowo nie uczył 312. Co jest patronusem Voldemorta? Voldemort nie potrafi wyczarować patronusa, wąż, pająk, nietoperz 313. Jak ma na imię przyjaciółka Grubej Damy? Violet, Maggie, Margaret, Meropa, Jane, Anna 314. Jak nazywał się poprzedni gajowy w Hogwarcie (z czasów pani Weasley). Ogg, Ugg, Igg, Pringle, Agg 315. Kto zastąpił pana Croucha podczas trzeciego zadania turnieju trójmagicznego jako piąty sędzia? Korneliusz Knot, Percy Weasley, Ludo Bagman, nikt go nie zastąpił 316. Kto zastąpił pana Croucha podczas drugiego zadania turnieju trójmagicznego jako piąty sędzia? Percy Weasley, Korneliusz Knot, Ludo Bagman, nikt go nie zastąpił 317. Kto zastąpił pana Croucha podczas pierwszego zadania turnieju trójmagicznego jako piąty sędzia? nikt go nie zastąpił, Percy Weasley, Korneliusz Knot, Ludo Bagman 318. Jakiego koloru oczy miał Cedrik Diggory? szare, piwne, brązowe, niebieskie, zielone 319. Kim był Apollion Pringle w Hogwarcie (za czasów pani Weasley)? woźnym, gajowym, bibliotekarzem, nauczycielem, dyrektorem 320. Ile zamków miał kufer Alastora Moodiego 7, 6, 5, 4 321. Jaki sport uprawia Dudley Dursley? boks, judo, quidditch , nie uprawia żadnego 322. Co produkuje firma, w której pracuje wuj Vernon? świdry, narzędzia, materiały budowlane 323. Na jakiej pozycji w quidditchu grał James Potter według filmu "Harry Potter i Kamień Filozoficzny"? szukający, pałkarz, ścigający, obrońca Edytowane przez ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.06.2016 11:29
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: ![]() Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
324. Kto jest autorem książki rFantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć?r1; Newt Scamander, Kennilworthy Whisp,Rubeus Hagrid, J.K. Rowling 325. Do którego domu w Hogwarcie została przydzielona Nimfadora Tonks? Hufflepuff, Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw 326. Wampiry należą do rodziny istot znanej jako żywe trupy, krwiopijcy, skórozmienni, inferiusy 327. Hagrid podczas swojej wyprawy do olbrzymów w Mińsku miał spór z wampirem, olbrzymem, śmierciożercą, wilkołakiem 328. Skrytka Syriusza Blacka w Banku Gringotta miała numer 711, 687, 713, 694 329. Bill Weasley pracował w Egipcie, Kenii, Stanach Zjednoczonych, Grecji 330. Zaklęcie czyniącego widzialnym to, co było niewidzialne Apparecium, Anapneo, Ascendio, Anteoculatia 331. Zaklęcia Accio po raz pierwszy w książce użył/-a Molly Weasley, Hermiona Granger, Ron Weasley, Rubeus Hagrid 332. Najtańsza miotła sportowa wyprodukowana w 1955 roku przez firmę Universal Brooms Ltd, znana także jako Meteor Spadająca Gwiazda, Zmiatacz 11, Dębowy Grom 79, Wicioszyn 90 333. Śmierciożerca, kat, niedoszły zabójca Hardodzioba miał na imię Walden, Gregor, Anthony, Rabastan 334. Ile osób znajduje się na boisku podczas meczu quidditcha? 15, 14, 7, 10 335. W którym roku nadano kaflowi czerwoną barwę? 1711, 1893, 1972, 1774 336. Z czego wykonywane są tłuczki? z żelaza, ze stali, z miedzi, z ołowiu 337. W którym roku brytyjski Departament Magicznych Gier i Sportów ogłosił oficjalne zasady quidditcha? 1750, 1972, 1869, 1793 338. Z reprezentacją którego kraju na Mistrzostwach Świata w Quidditchu w 2014 roku rozegrała swój pierwszy mecz drużyna z Polski? Japonii, Włoch, Szwajcarii, Anglii 339. Kto był mężem Minervy McGonagall? Elphinstone Urquart, Albus Dumbledore, Armando Herondale, Jason Lihtwood 340. Na którym roku nauki w Hogwarcie Harry dostał od Hagrida album ze zdjęciami? pierwszym, drugim, trzecim, czwartym 341. 342. 343. 344. 345. 346. 347. 348. 349. 350. Rezerwuję pytania do 350 Edytowane przez ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.06.2016 14:06
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
W takim razie 351-366 350- Jaki był ulubiony napój alkoholowy profesor Trelawney? kuchenna sherry, piwo kremowe, miód pitny, ognista whisky 351- Kto nauczał OPCM w Czarze Ognia? Barty Crouch Junior, Alastor Moody, Remus Lupin, Severus Snape 352- Jak na imię miała samica Aragoga? Mosag, sklątka tylnowybuchowa, Doris, Rebeka 353- Komu najbardziej posłuszny był Stworek w ZF? portretowi matki Syriusza, Syriuszowi Blackowi, Molly Weasley, Lucjuszowi Malfoyowi 354- Kto sporządził najlepszy wywar żywej śmierci na lekcji eliksirów u profesora Slughorna? Harry Potter, Blaise Zabini, Hermiona Granger, Draco Malfoy 355- Z kim na Bal Bożonarodzeniowy wybrał się Ron Weasley w Czarze Ognia? - Padma Patil, Parvati Patil, Hermiona Granger, Lavender Brown 356- Którego z przedmiotów w Hogwarcie nauczał Rubeus Hagrid? Opieka nad magicznymi stworzeniami, eliksiry, zielarstwo, transmutacja 357- Kto był barmanem w gospodzie pod świńskim łbem? Aberforth Dumbledore, Madame Rosmerta, Rita Skeeter, Florian Fortescue 358- Który z Weasleyów asystował Ministrowi Magii Korneliuszowi Knotowi w ZF? Percy Weasley , Artur Weasley, Charlie Weasley, Bill Weasley 359- Który ze śmierciożerców miał infiltrować i przejąć Ministerstwo Magii? - Yaxley, Severus Snape, Augustus Rookwood, Lucjusz Malfoy 360- Jak na imię miała Tonks? Nimfadora, Bellatrix, Narcyza, Teodora 361- Jak miał na imię ojciec Severusa Snape'a? Tobiasz, Abaraxas, Korneliusz, Wiktor 362- Kto wysłał Harry'emu śpiewającą walentynkę w KT? - Ginny Weasley, Hermiona Granger, Cho Chang, Parvati Patil 363- Z jakimi stworzeniami nie mógł sobie poradzić Gilderoy Lokchart w KT? - z chochlikami kornwalijskimi, dementorami, boginami, druzgotkami 364- Co jadano na śniadanie przy Privet Drive 4 podczas diety Dudleya? - grejpfruty , pstrąga, owsiankę, zupę mleczną 365- Jaką postać przybierał patronus Luny Lovegood? królik, foka, zając, pies Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.06.2016 02:01
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: ![]() Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Rezerwuję 366- 381 (Jakby coś się powtarzało będę edytować) 366. Kto zginął patrząc bazyliszkowi w oczy? Jęcząca Marta, Pani Norris, Hermiona Granger, nikt nie zginął 367. Gdzie został ukryty diadem Roweny Ravenclaw? Albania, Amazonia, Afryka, Londyn 368. Ile lat Parszywek był w rodzinie Weasleyów? 12, 7, 11, 9. 369. Gdzie według tiary na Pottermore została przydzielona J.K Rowling? Hufflepuff, Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw. 370. Jakiego zwierzęcia łzy mogą leczyć rany? Feniksa, hardodzioba, jednorożca, akromantuli. 371.Kto złamał Albusowi Dumbledore'owi nos? Aberforth Dumbledore, Harry Potter, Gellert Grindelwald, Voldemort 372. Jaki nauczyciel nauczył Harry'ego zaklęcia Expecto Patronum? Lupin, Snape, Moody, Dumbledore 373. Na którym roku Fred i George ukradli mapę Huncwotów? 1, 2, 3, 5 374. Z kim Hagrid poszedł na bal Bożonarodzeniowy? Madame Olimpia Maxime, Minerwa McGonagall, Pomona Sprout, Rolanda Hooch 375. Skąd pochodził Wiktor Krum? Bułgaria, Włochy, Irlandia, Niemcy 376. Ilu animagów było zarejestrowanych w XX wieku? [b7[/b], 10, 4, 5 377. Jak nazywała się żaba Nevillea Longbottoma? Teodora, Minerwa, Kumka, Lily 378. Jaką miotłę dostał Harry na 1 roku? Nimbus 2000, Błyskawica, Zamiatacz, Kometa 290 379. Jakie chochliki Harry, Ron i Hermiona musieli zagonić do klatki? kornwalijskie, belgijskie, amazońskie, albańskie 380. Co lubił robić Dumbledore w swoim gabinecie? przechadzać się, śpiewać, tańczyć, lewitować przedmioty 381. Jak nazywał się dziadek Voldemorta? Marvolo, Tom, Lucjusz, Severus Edytowane przez ![]() Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.06.2016 07:34
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 520 Dom: ![]() Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Biorę 382-422, będę uzupełniać na bieżąco 382. Jakie właściwości ma eliksir Veritaserum? Po wypiciu człowiek szczerze odpowiada na zadane mu pytania, po wypiciu człowiek kłamie, po wypiciu człowiek ma napływy agresji, nie ma takiego eliksiru 383. Jaki numer miała skrytka w banku Gringotta, z której Hagrid w pierwszej części zabrał tajemniczy pakunek? 713, 687, 317, 678 384. Jaki numer ma skrytka Harry'ego w banku Gingotta? 687, 713, 678, 317 385. Jaki rdzeń miała różdżka Harry'ego? Pióro feniska, włókno ze smoczego serca, włos z ogona jednorożca, włos z głowy wili 386. Jakie właściwości mają łzy feniksa? Leczą wszystkie rany, sprawiają ból, sprawiają tylko ból, nie mają żadnych właściwości 387. Kto był partnerką Harry'ego na Balu Bożonarodzeniowym? Parvati Patil, Padma Patil, Hermiona Grenger, Cho Chang 388. Jak brzmi nazwisko panieńskie Narcyzy Malfoy ? Black, Tonks, Lestrange, Malfoy 389. Narcyza i Bellatrix miały siostrę. Jak miała ona na imię? Andromeda, Nimfadora, Astoria, Druella 390. Jakie zdolności posiadała Nimfadora Tonks? Była metamorfomagiem, była animagiem, potrafiła się teleportować, nie posiadała żadnych zdolności magicznych 391. Kto wyreżyserował "Czarę Ognia" ? Mike Newell, Chris Columbus, David Yates, Alfonso Cuarón 392. Kto jest reżyserem "Insygniów Śmierci"? David Yates, Mike Newell, Alfonso Cuarón, Chris Columbus 393. Jaki sklep nie znajduje się na Ulicy Pokątnej? Sklep Zonka, Księgarnia Esy i Floresy, Magiczne Dow**** Weasley'ów, wszystkie są na Pokątnej 394. Z jakim smokiem walczył Harry w pierwszym zadaniu Turnieju Trójmagicznego? Z rogogonem węgierskim, z bagnistym szkockim, z ognistym chińskim, z kopytnikiem szwajcarskim 395. Co było drugą przeszkodą do pokonania w celu dotarcia do Kamienia Filozoficznego? Diabelskie Sidła, latające klucze, wybór eliksiru, magiczne szachy 396. Jakiego zaklęcia użyli Fleur i Cedrik, aby móc oddychać pod wodą w drugim zadaniu Turnieju Trójmagicznego? Bąblogłowy, Aquamenti, Drętwota, Alohomora 397. Jak nazywały się dzieci Rona i Hermiony? Rose i Hugo, Rose i Fred, Molly i Hugo, Lucy i Fred 398. Jakie osoby są określane mianem "The Goldem Trio"? Harry, Ron i Hermiona, Draco, Crabbe i Goyle, Lavender, Parvati i Padma, Blase, Draco i Crabbe 399. Kto uczył Obrony Przed Czarną Magią w siódmej części serii? Amycus Carrow, Severus Snape, Dolores Umridge, Alastor Moody 400. Kto w Hogwarcie uczył Starożytnych Run? Batsheda Babbling, Alecto Carrow, Cuthbert Binns, Sybilla Trelawney 401. Kto w pierwszej i drugiej części uczył Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami? Silwanus Kattleburn, Rubeus Hagrid, Firenzo, nie było wtedy tego przedmiotu https://www.googl...Q0cB_OM%3A ![]() 402. Co jest na obrazku? Złoty Znicz, tłuczek, kafel, zwykła piłeczka ze skrzydełkami http://vignette1....-prefix=pl ![]() 403. Co jest na obrazku? Medalion Salazara Slytherina, wisiorek Ginny, medalion profesor McGonagall, nie był czegoś takiego 404. Jak na nazwisko miała pani, której Dursley'owie często dawali pod opiekę Harry'ego? Figg, Pigg, Digg, Higg 405. Którego dnia wydarzył się napad na Bank Gringotta? 31 lipca, 1 sierpnia, 31 sierpnia, 1 września 406. Jakie były ulubione mugolskie słodycze Dumledore'a? Cytrynowe dropsy, karmelki, krówki, pianki https://www.googl...Mr3PC5M%3A ![]() 407. Kto jest na obrazku? Dean Thomas, Seamus Finnigan, Lee Jordan, Oliver Wood https://www.googl...1IhRziM%3A ![]() 408. Kto jest na obrazku? Gryfek, Zgredek, inny goblin, inny skrzat 409. Jak miała na imię siostra Dumledore'a? Ariana, Honoria, Kendra, nie miał siostry 410. Kto był na pierwszej karcie czarodziejów Harry'ego? Dumledore, Agryppa, Merlin, Korneliusz Knot 411. Jak zginęła Marta Warren (Jęcząca Marta)? Zabiło ją spojrzenie bazyliszka, zabił ją dziennik Toma Riddle'a, wpadła do jednej z kabin w łazience, zginęła od zaklęcia Avada-Kedavra https://www.googl...pbAgNFM%3A ![]() 412. Co jest na obrazku? Myślodsiewnia, Czara Ognia, kociołek, kryształowa kula https://www.googl...zeSz0oM%3A ![]() 413. Co jest na obrazku? Zmieniacz Czasu, Wygaszacz, Przypominajka, Fałszoskop 414. Jak nazywa się sowa Weasley'ów? Errol, Error, Ellor, Ellol 415. Jaki prezent dostał Harry od Hermiony na wakacjach przed trzecim rokiem? Podręczny zestaw miotlarski, fałszoskop, karty z czekoladowych żab, przypominajkę 416. Kto podczas trzeciego roku nauki zgubił kartkę z hasłami do dormitorium Gryfonów? Neville Longbottom, Ron Weasley, Seamus Finnigan, Dean Thomas 417. Jaką funkcję pełni fałszoskop? Wykrywa podstępy, przypomina o tym, że o czymś się zapomniało, przenosi przedmioty, robi różne dow**** 418. Co to jest szyszymora? Straszna, wyjąca rozpaczliwie zjawa zwiastująca śmierć, złośliwe stworzenie nawiedzające zamki i domy, stworzenie potrafiące zahipnotyzować mężczyzn swoją urodą, zjawa przybierająca postać największego lęku danej osoby https://www.googl...eXQJaxM%3A ![]() 419. Kto jest na obrazku? Lee Jordan, Oliwer Wood, Bill Weasley, Cormac McLaggen 420. Kto był na pierwszej karcie czarodziejów, którą wylosował Harry? Albus Dumbledore, Merlin, Agryppa, Newt Scamander 421. Jakiej karty czarodziejów brakowało Ronowi w pierwszej części? Agryppy, Godryka Gryffindora, Bertiego Botta, miał wszystkie karty https://www.googl...Sbo0BCM%3A ![]() 422. Co jest na obrazku? Muszelka, Azkaban, Nora, Wrzeszcząca Chata Edytowane przez ![]() ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.06.2016 17:59
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: ![]() Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
423-433 (jak na razie) 423. Jak wyglądał bogin Neville'a Longbottoma? był to Profesor Snape, pająk, wąż, Profesor Moody 424. Za kogo podał się Harry Potter w Błędnym Rycerzu? Neville'a Lonbottoma, Rona Weasleya, Dracona Malfoya, za siebie samego 425. Co Zgredek rozbił u Dursleyów? Leguminę, sałatkę, tort, budyń. 426. Jak można było uśpić Puszka? zagrać mu coś, zaklęciem, zaśpiewać, to zwierze nigdy nie śpi 427. Ile głów miał Puszek? 3, 1, 2, 7 428. Jak nazwał swojego smoka Hagrid? Norbert, Mikołaj, Rogogon, Smoczuś 429. Kogo torturował Voldemort w Albanii, aby wyciągnąć od tej osoby informacje? Bertę Jorkins Petera Pettigriewa, Syriusza Blacka, Jamesa Pottera 430. Ile sykli to jeden galeon? 17, 20, 13, 10. 431. Ile galeonów Harry dał Fredowi i George'owi? 1000, 500, 2000, 100. 432. Gdzie na wakacje wybrali się Weasleyowie. do Egiptu, Albanii, Francji, Szkocji. 433. Jak nazywał się klub Slughorna? Klub Ślimaka, Klub Elity, Klub Harodzioba, Klub Horacego Edytowane przez ![]() Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |