Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ślub, wesele i inne duperele
|
|
Takoizu |
Dodany dnia 09.07.2019 19:32
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 1009 Dom: ![]() Punkty: 9602 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Zgadzam się, że ślub tylko z powodu ciąży to głupota. Natomiast w takim wypadku błędem jest też w ogóle zmajstrowanie dziecka. Jeśli ludzie mieliby się nie dogadywać po ślubie to tak samo nie dogadają się bez ślubu. Oczywiście masz rację, jeśli mówimy o dziecku które jest planowane ![]() Bardziej chodziło mi o kwestię wpadki i "omójbożemusimywziaćślub" ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.07.2019 08:11
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 299 Dom: ![]() Punkty: 25864 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 15.04.18 |
Ja jestem zdania, że ślub to piękna tradycja i nie jest to jakiś zwykły "papierek, który załatwiamy", lecz wyznanie swojej miłości do drugiej osoby i okazanie jej, że chcemy z nią spędzić resztę życia i założyć z nią rodzinę, dla tego mam nadzieję, że tradycja przetrwa jeszcze długo, zwłaszcza w obliczu dzisiejszych czasów, gdzie w modzie jest traktowanie takich rzeczy jako zbędne i niepotrzebne. Inna sprawa, że te imprezy traktują ludzie dzisiaj jako "zastaw się, a postaw się". Wesela na setki osób, koszty olbrzymie, itd. Moim zdaniem można dużo skromniej i również możemy mieć piękny ślub i wesele. Byłem ostatnio na weselu, gdzie było 60 osób i również było pięknie, wszyscy się dobrze bawili, wcale nie było widać tak małej ilości ludzi, bo sala była mniejsza, więc nie rzucało się to po oczach. Dzisiaj jednak ludzie chcą za wszelką cenę "pokazać się" przed innymi, nawet jak ich nie stać. Zaprasza się mnóstwo osób, nawet tych, który prawie się nie zna, nie po to, by cieszyć się, że przyjechali, ale po to by dali jak najwięcej w kopercie. I tutaj jest problem, bo młodzi liczą na to, że koszty wesela im się jak najbardziej zwrócą. Dodatkowo problemem jest jeszcze sztywność. Mam wrażenie, że dzisiaj idąc na wesele i ślub, bierzemy udział w jakimś filmie, gdzie jest już napisany scenariusz i mamy idealnie odegrać swoje role, bo gdyby ktoś się wyrwał, to stało by się coś strasznego. Trochę więcej luzu, tak jak było kiedyś. Ja jestem zdania, że każdy niech sobie organizuje ślub i wesele na miarę swoich możliwości, nie trzeba organizować czegoś, co znacznie przekracza nasz budżet. Jest to jednak piękna tradycja i coś więcej niż zwykły papierek, więc jeśli ludzie się kochają, to nie wyobrażam sobie, że nie wezmą w końcu ślubu (czy to kościelnego czy cywilnego), a wesele zawsze może zastąpić jakieś skromniejsze przyjęcie. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postać w Hogwarcie ![]() Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli człowiek zagadka ![]() Kluby piłkarskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wisła Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny ![]() Władca Pierścieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.07.2019 21:14
|
![]() ![]() Postów: 210 Dom: ![]() Punkty: 3142 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Szczerze mówiąc żeby móc oświadczyć komuś miłość w postaci ślubu trzeba by uprzednio zostać morfeuszem królem dupeczek jak np znany filantrop i patostreamer, Michał Pol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |