Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Magiczne puzzle HP

Kategoria: Inne
Autor: Smierciojadek

Współpraca z Tactic Games
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Wydanie stworzyli: Nieoryginalna, Klaudia Lind, Anastazja Schubert, Takoizu, CoSieDzieje, Syriusz32.
>> Czytaj Więcej

The House of Gaunt

Kategoria: Recenzje filmów
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Jak wyglądało życie Gauntów? Powstał film, który Wam to pokaże.
>> Czytaj Więcej

HPnet istnieje naprawdę

Kategoria: HPnet
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

W sierpniu HPnetowicze mieli okazję spotkać się w Krakowie. Jak było?
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, louise60, Zireael, Aneta02, Anastazja Schubert, Lilyatte, Syrius...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Hanix082, Sam Quest, louise60, PaulaSmith, CoSieDzieje, Syriusz32.
>> Czytaj Więcej

Historia pod skórą z...

Kategoria: Wywiady
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Każdy tatuaż niesie ze sobą jakąś historię. Jakie niosą te fanowskie, związane z młodym czarodzie...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

Niezaplanowana ...

Tytuł: Niezaplanowana randka
Gatunek: Humor
Autor: Prefix użytkownikaIsadoraDeWitch

Bal Bożonarodzeniowy z punktu widzenia profesora Snape'a.
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 20

Tytuł: Rozdział 20
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Nie wiem, czy ktoś to jeszcze czyta, ale nie poddając się i brnę dalej w tą historię, tak nie wie...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Szaman, drzwi i...

Tytuł: Szaman, drzwi i komnata
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Villemo, Neville i Minerva dotarli do komnaty, w której czaił się Tengel Zły...ale czy zdążyli?
>> Czytaj Więcej

[NZ]Nieoczekiwana p...

Tytuł: Nieoczekiwana pomoc
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Dalsze losy bohaterów podążających śladem Tengela Złego...
>> Czytaj Więcej

Dziękuję.

Tytuł: Dziękuję.
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

Lupin szczerze w biegu
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział siódmy

Tytuł: Rozdział siódmy
Seria: Magiczna chwila
Gatunek: Romans
Autor: Prefix użytkownikaPaulaSmith

Gdy zdarza się to, co wydarzyć się musi.
>> Czytaj Więcej

Giętka pamięć

Tytuł: Giętka pamięć
Gatunek: Drabble
Autor: Prefix użytkownikaAnimag37

Czasem trzeba się przebranżowić, by zostać w końcu docenionym.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 38
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
48,461 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 300
Było: 22.09.2022 08:42:31
Napisanych artykułów: 1,094
Dodanych newsów: 10,540
Zdjęć w galerii: 21,477
Tematów na forum: 3,915
Postów na forum: 319,831
Komentarzy do materiałów: 222,478
Rozdanych pochwał: 3,327
Wlepionych ostrzeżeń: 4,167
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  GRYFFINDOR!

Gryffindor
Punktów: 663
uczniów: 4183
Hufflepuff
Punktów: 577
uczniów: 3825
Ravenclaw
Punktów: 590
uczniów: 4488
Slytherin
Punktów: 209
uczniów: 4125

Ankieta
Nareszcie wakacje! Egzaminy końcowe za Tobą, możesz nareszcie porządnie wypocząć. Co robisz latem?

Przygotowuję się do poprawek egzaminów. Po co komu w ogóle ten OPCM, przecież Voldemorta już nie ma...
6% [2 głosy]

Wyleguję się na plaży. Niczego więcej mi nie trzeba, skoro mogę machnąć różdżką i w mgnieniu oka przywołać do siebie piwo kremowe, a woda w morzu jest przyjemnie ciepła.
25% [8 głosów]

Będę przenosić góry! Albo wdrapywać się na nie. No, chyba że na drodze stanie mi jakaś sklątka tylnowybuchowa. Ją trzeba będzie przenieść.
3% [1 głos]

Zostaję w Hogwarcie. Nigdzie nie jest mi tak dobrze jak w zamku, a latem puste korytarze są najbardziej urokliwe.
16% [5 głosów]

Większość czasu spędzam na Pokątnej. Może i pokoje w Dziurawym Kotle nie są w najwyższym standardzie, ale za to Magiczne Dowcipy Weasleyów są pod ręką.
6% [2 głosy]

Spędzam czas na polu namiotowym. Na leśnej polanie urządziliśmy sobie z drużyną boisko do Quidditcha i szykujemy się do zawodów w kolejnym sezonie.
13% [4 głosy]

Nie ma to jak w domu. Nie robię nic konkretnego - czasem gonię gnomy po ogródku, innym razem tylko czytam książki.
31% [10 głosów]

Ogółem głosów: 32
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 12.07.22

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 31.10.2022 o godzinie 22:23 w Wielka Sala
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 30.10.2022 o godzinie 18:22 w Wielka Sala
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 07.07.2022 o godzinie 10:43 w Pub pod Trzema Miotłami
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 02.07.2022 o godzinie 23:57 w Hogwart Express
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 30.06.2022 o godzinie 16:10 w V piętro
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 26.06.2022 o godzinie 17:37 w Jezioro
Czy jesteś prawdziwym znawcą Fantastycznych Zwierząt?
TEST WIEDZY O MAGICZNYCH STWORZENIACH

http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/quizfz1.jpg


1. Jak brzmi poprawna nazwa zawodu Newta Scamandera?

a. magizoolog
b. magibiolog
c. magiowterynarz
d. łowca bestii

http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/quizfz2.jpg style=

2. Na którym roku uczniowie Hogwartu mogli dopisać ONMS do swojego planu?

a. drugim
b. pierwszym
c. szóstym
d. trzecim

3. Które magiczne zwierzę ma słabość do błyskotek?

a. nieśmiałek
b. niuchacz
c. demimoz
d. ognioptak

4. Której z magicznych zdolności NIE posiada feniks?

a. łzy z mocą uzdrawiającą
b. moc powodowania burzy
c. magiczna pieśń zwiększająca odwagę
d. odradzanie się z popiołów

5. Do którego hogwarckiego domu należał Newt Scamander?

a. Gryffindor
b. Slytherin
c. Ravenclaw
d. Hufflepuff

6. Jak nazywał się pufek pigmejski Ginny?

a. Terry
b. Dean
c. Arnold
d. Colin

http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/quizfz3.jpg

7. Którego z tych smoków nie było na Turnieju Trójmagicznym?

a. szwedzki krótkopyski
b. chiński ogniomiot
c. norweski kolczasty
d. walijski zielony

8. W której książce spotykamy niuchacza po raz pierwszy?

a. Harry Potter i Więzień Azkabanu
b. Harry Potter i Kamień Filozoficzny
c. Harry Potter i Czara Ognia
d. Harry Potter i Zakon Feniksa

9. Jak brzmiała odpowiedź na zagadkę sfinksa w labiryncie w Harrym Potterze i Czarze Ognia?

a. pająk
b. gumochłon
c. osa
d. chrząszcz

10. Które stworzenie zostało zastąpione Złotym Zniczem w rozgrywkach Quidditcha?

a. złoty znikacz
b. złoty duszek
c. złoty chrząszcz
d. złoty zniczer

11. Które z poniższych stworzeń NIE pojawia się w tytułach książek Glideroy'a Lockharta?

a. ghul
b. wiedźma
c. chochlik
d. troll

12. Sklątka tylnowybuchowa jest hybrydą jakich dwóch stworzeń?

a. ognisty krab i mantrykora
b. szuroszczet i langustnik ladaco
c. czerwony krab i horklumb
d. akromantula i smok

13. Który przyjaciel Harry'ego Pottera poślubił wnuka Newta, Rolfa Scamandera?

a. Lavender Brown
b. Padma Patil
c. Luna Lovegood
d. Katie Bell

14. Skórę której bestii można wykorzystać do stworzenia peleryny niewidki?

a. chochlik
b. lunaballa
c. demimoz
d. żądlibąk

15. Jak wyhodować bazyliszka?

a. z dwóch różnych gatunków węży
b. nakarmić oba gady łzami feniksa
c. wysiadywanie kurzego jajka przez ropuchę
d. sprawić, aby pyton wypił własną krew
http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/quizfz4.jpg



ODPOWIEDZI

Spoiler :: Pokaż

1. a
2. d
3. b
4. b
5. d
6. c
7. c
8. c
9. a
10. a
11. c
12. a
13. c
14. c
15. c


Źródło: Pottermore

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Prefix użytkownikaPaulaSmith  dnia 22.11.2018 14:30
Test zrobiony i kurczę wydawało mi się, że strzelałam w dwóch, a tu okazało się, że 4 błędy ;) Mogłoby być lepiej, ale dobrze, że nie było pytań o jakieś mało znane stworzenia, bo wtedy byłoby dużo ciężej.

Mój wynik 11/15 :D
avatar
Prefix użytkownikaMikasa  dnia 22.11.2018 14:38
Hm... no nieskromnie powiem, że zdobyłam 100%, haha. Ale bardzo fajnie, że taki quiz się pojawia, pozwala podtrzymać atmosferę ekscytacji premierą! Teraz tylko kolejne dwa lata czekania na dwie godziny przyjemności... ale warto.

W ogóle, zauważyliście, że w tym filmie thunderbird był przetłumaczony jako jakiś grzmotoptak (czy coś,nawet nie pamiętam) zamiast burzoptak? :D Głupio.
avatar
Angelina Johnson  dnia 23.11.2018 15:26
Fajny test, ja miałam dwa błędy. A strzelałam chyba w trzech albo czterech pytaniach, także nie jest najgorzej ;D Bardzo podoba mi się, że publikowane są u nas przetłumaczone quizy z Pottermore, dzięki temu czarodzieje bez znajomości języka angielskiego mogą się dobrze na nich bawić. Super robota, dzięki Aneta! Love

13/15
avatar
Prefix użytkownikablad logiczny  dnia 29.11.2018 10:23
14/15. Quiz był dość łatwy jednak w 8 pytaniu nie mogłem sobie przypomnieć, w której części była ta lekcja z użyciem niuchaczy do poszukiwania fałszywych galeonów. Dopiero później mi się skojarzyło z Mistrzostwami Q... i Galeonami oddanymi Harry'emu przez Rona.
avatar
Prefix użytkownikaMorfinGaunt  dnia 05.12.2018 15:24
13,5/15, te pół, bo sobie przy pytaniu 11 zaznaczyłem dwie odpowiedzi i jedna z nich była poprawna xD Test bardzo fajny, nie jest mega trudny, ale jak ktoś oglądał tylko filmy HP, to będzie mu ciężko :D Samo wymyślenie pytań, a co tam, odpowiedzi błędnych do nich, nie było łatwe, bo przecież nie mogą być na tyle banalne, żeby zgadywać tylko po nich poprawne odpowiedzi :)
avatar
Prefix użytkownikaNymeria  dnia 23.01.2019 14:58
Świetny test :D Coś nowego. Wymyślenie pytań i odpowiedzi musiało zająć ci sporo czasu dlatego ode mnie leci Wybitny :D. Brakuje mi tylko więcej zdjęć czy obrazków.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
03.12.2022 19:07
Ciągle jestem w szoku, że strona już nie kipi życiem.

Pan Śmierci
03.12.2022 19:05
ale bym zjadła kiełbaskę z grilla czy ogniska...

siema? xD

Pan Śmierci
03.12.2022 19:04
Grill

Sprzedawca prac domowych
03.12.2022 14:24
Takoizu, dziękuję Chmurka

Praktykant w Św Mungu
02.12.2022 13:59
Sharllottka, komentarze usunięte ;)

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Avatar

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56965 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 47239 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 44578 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikamonciakund

Avatar

Posiada 42671 punktów.

7) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 38406 punktów.

8) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36651 punktów.

9) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 34141 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Avatar

Posiada 33748 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2022 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 1.53